šetrné zpracování
bez
GMO
certifikované ekologické zemědělství
V nabídce
naleznete pouze produkty té nejvyšší kvality!

ZELENÉ BIO BYLINKY - á 43
Kč
Produkty
kontrolovaného ekologického zemědělství
(stojací sáčky s uzavíratelným
zipem)
Bazalka drhnutá
20gPodmanivá vůně a nenahraditelná chuť, to je
bazalka oblíbená zelená bylinka, dnes už nejen italské kuchyně. Křupavá pizza nebo špagety s
pomodoro omáčkou jsou nejznámějšími pokrmy. Vyzkoušejte
bazalku také do salátových
zálivek, těstovin, marinád a pokrmů se žampiony.Citrónová tráva

Citrónová tráva mletá 35gV Asii hojně
používaná a velmi populární bylina k ochucení rozmanitých jídel. Vyniká svou jemnou,
svěží citrusovou chutí a dokonale doplňuje veškeré pokrmy s kokosovým mlékem.
Vyzkoušejte např. pikantní thajskou
kokosovou polévku s citrónovou trávou.Oregáno (dobromysl) drhnuté
20gAromatická bylinka
italské, francouzské, řecké a pro někoho možná překvapivě také mexické kuchyně.
Najdete ji totiž v ostrých chilli směsích,
ke kterým zde ruka kuchařova nemá nikdy daleko.
Čerstvá křupavá pizza, špagety s rajčatovou
omáčkou nebo ovčí sýr s olivovým olejem, tady všude by tato bylinka neměla
chybět.Majoránka drhnutá 15gBabiččina bramboračka nebo křupavé bramboráky, ty jsou na ní přímo závislé, ale což
teprve takový houbový kuba. Bez ní by tyto tradiční pokrmy pozbyly významu. Majoránku lze s úspěchem použít i do
kapustové polévky, rajčatových omáček,
těstovin či luštěninových jídel. Pažitka

Pažitka 15g
řezanáJaro na talíři, i tak bychom mohli nazvat
pažitku. Její svěží chuť se skvěle vyjímá nejen na chlebu s máslem a solí,
ale také v tvarohových pomazánkách,
jogurtových dresincích nebo ranních míchaných vajíčkách.
Stejně tak večerní pohodu dotvoří ovčí sýr
sypaný pažitkou a sklenice dobrého vína. Petrželová Nať drhnutá 20gJe především známá jako neodmyslitelné polévkové koření nebo koření na vařené či
pečené brambory.
Stejně tak dobře se hodí do salátových
zálivek, na omelety, do omáček, rýže či těstovin.
Vyzkoušejte ji spolu s dalšími bylinkami do
pomazánek, budete tak mít jaro na talíři v průběhu celého roku.Rozmarýn 30g
řezanýItalská a francouzská kuchyně by bez této
půvabně aromatické bylinky byla značně ochuzena. Vyniká především v pečených jídlech. Gratinované brambory na rozmarýnu
nebo křupavá pizza mají své kouzlo
nejen na dovolené u středozemního moře, ale také v jakémkoliv ročním období u nás.
Tato voňavá bylinka by neměla chybět ani u
žádného grilování.
Tymián drhnutý 20gAromatická bylinka nejen
středomořské kuchyně. Doplňuje chuť mnoha kořenících směsí, aniž by přehlušoval ostatní koření.
Francouzská kuchyně využívá tymián v dokonalém spojení s petrželkou a
bobkovým listem k ochucení rozličných polévek nebo omáček. Tymián se ale také velmi dobře hodí do
všech pikantních pokrmů.
BIO KOŘENÍ -
čisté koření (bez soli) jednodruhové á 43 Kč
Produkty
kontrolovaného ekologického zemědělství
(stojací
sáčky s uzavíratelným zipem)
Anýz celý 30gToto koření s příjemně aromatickou vůní a svérázně nasládlou chutí má své uplatnění především
v nepřeberném
množství sladkého a slaného pečiva. Velmi dobře se ovšem také snoubí s ostřejší chutí
kari nebo chilli. Neváhejte proto vyzkoušet orientální čočkovou polévku se směsí kari, chilli,
koriandru a anýzu. Pochutnají si na ni i ti, kteří luštěniny zrovna nemilují. Badyán celý
20gU nás spíše známý jako
perníkové koření, ale stačí trocha inspirace z východu a může si své místo najít nejen v
tradičním cukroví. Čínské koření pěti vůní se bez něj neobejde. Stejně tak se dobře hodí do pokrmů se sojovou
omáčkou či rychle opékaných zeleninových směsí. Vylepšit jím můžete i švestková
povidla, s trochou skořice, hřebíčku a rumu, máte náplň do buchet, které Vám budou všichni
obdivovat.
Cibule

Cibulový granulát
40gCibule není nikdy
dost. Použití čerstvé cibule je nám dobře známo, sušená nám pro využití v kuchyni
přináší další nové možnosti.
Přidávat lze všude
tam, kde máme rádi hladkou strukturu, do rozličných pomazánek, omáček,
polévek, těstovin nebo marinád. Vyzkoušejte sušenou cibuli do Vašeho oblíbeného receptu na domácí chléb, budete nadšeni novou
netradiční chutí.
Česnek

Česnek granulát
40gJe naprostou
nezbytností v tisíci jídlech z celého světa, zejména z oblasti Středozemí, Středního a Dálného
východu. Bramborák bez česneku?
To by asi nešlo. Některou klasiku bychom si bez něj prostě nedokázali představit.
Česnek najdete i ve
výtečných arabských dipech a pastách. Vyzkoušejte si připravit pravý arabský hummus nebo lilkový baba
ghanoush, ohromíte tím každou návštěvu. Fenykl celý
45gCo může mít společného
domácí křupavý chléb, indická směs kari koření a teplý bylinný čaj? Překvapivě právě fenykl.
Jeho příjemné sladké
aroma s chutí podobnou anýzu nachází své uplatnění především ve středomořské a francouzské
kuchyni. Velmi dobře se hodí do
slaných koláčů, při přípravě zelenin, polévek anebo omáček.
Fenykl, anýz a kmín,
to je skvělá kombinace pro bylinný čaj, který osloví nejen svou chutí, ale i účinky. Hřebíček celý
20gPro nás známý
především v souvislosti se svařeným vínem, v jiných zemích je ovšem toto lehce svíravé koření
se silným aroma a mírně nasládlou chutí součástí rozličných směsí koření. Ozvláštněte
jím rýži nebo různé typy omáček, získáte tak nevšední varianty známých jídel.
Přidejte hřebíček do
jablečných nebo jiných ovocných dezertů, jeho chuť se s nimi velmi dobře
snoubí.Chilli mleté
40gChcete-li dodat Vašemu
pokrmu skutečně ohnivou energii jihoamerické, indické, čínské, či thajské kuchyně, pak je
chilli tou správnou volbou. Opravdové mexické fazole, indické kari či čínské kung-pao by se bez
tohoto koření prostě neobešli. Vyzkoušejte přidat chilli do zmrzliny nebo horké čokolády, budete
překvapeni, jak se známé sladkosti promění v jedinečné dezerty. Kmín celý
60gJak by chutnal chléb
nebo zelná polévka bez tohoto koření? Raději si ani nepředstavovat. Hořko-sladká chuť kmínu je zcela
nenahraditelná
jak v chlebových těstech, tak třeba i sýrech, aletaké dokonale obohacuje chuť brambor či
rozličných pokrmů se zelím. Kmín a houby spolu tvoří dokonalý pár, který najdeme jen zřídkakdy. Vyzkoušejte proto houbový
guláš s tímto kořením a přesvědčte se sami. Římský kmín

Římský kmín mletý
35gAromatičtější bratr
klasického kmínu je doma zejména v indické kuchyni, například v rozličných směsích kari koření,
ale není to jen
výhradní záležitost této kuchyně. Najdete ho také v mexickém chilli con carne nebo orientálním
kuskusu. Vyzkoušejte ho do
pečených brambor nebo k okořenění francouzských či holandských sýrů, získáte nezapomenutelný
chuťový zážitek.Koriandr mletý
45gŽe neznáte chuť tohoto
koření s typickým kořeněno-dřevitým aroma? Nezoufejte, v indické kuchyni je inspirace pro
použití tohoto koření více než dost. Žádná indická domácnost by se totiž bez něj neobešla. Je
nezbytnou součástí kořenících směsí jako je kari či garam masala,
ale třeba i našeho
perníkového koření. Výtečně se tedy hodí do sladkých pokrmů, sušenek či dušeného ovoce. Ovšem opatrně s ním, koriandru je třeba pomálu, je silně
aromatický.
Kurkuma

Kurkuma
45gVítejte ve zlatožlutém
světě tohoto známého indického koření a nechte se inspirovat ve vytváření pokrmů plných barev, chutí
a vůní. Příjemně dřevité aroma
a barva kurkumy dodá Vašim pokrmům nezbytnou dávku orientu a vytvoří tu
pravou atmosféru. Použít jí můžetedo různých pomazánek, rýžových, fazolových, čočkových či zeleninových jídel.
Výborně se také hodí ke květáku nebo bramborám.Nové koření celé
25gKombinace chutí a vůní
muškátového oříšku, skořice, hřebíčku a pepře, to je nové koření.
Není divu, že jej
Angličané nazvali Allspice („veškeré koření“). I jeho použití je veskrze veškeré.
Hodí se jak do
sladkých, tak slaných pokrmů, voňavé perníčky nebo teplá bramboračka jsou toho příkladem.
Neváhejte
ho ovšem využít i do omáček, marinád a zeleninových jídel, chutí se Vám mnohonásobně
odvděčí.
Paprika sladká mletá
40gOd Mexika, přes
Španělsko a Maroko až do Maďarska, takhle putovalo toto koření světem a tady všude se
s ním v
pokrmech budete setkávat velice často. Lákavá sytě červená barva a lahodná chuť,
to jsou důvody, proč si toto koření získalo téměř každého z nás. Vaječné pokrmy, omáčky nebo
pomazánky získají s tímto kořením něco navíc. Vyzkoušejte netradiční hlívový guláš,
potěšíte jím nejednoho mlsouna.
Pepř černý mletý
30gJak se zdá i Evropané
mají své všudypřítomné chilli, řeč je samozřejmě o pepři. Ingredience, která spolu se solí nechybí
téměř na žádném stole. Vyniká svojí nezaměnitelnou chutí a díky jeho oblibě a všestrannosti použití, bychom jen těžko
hledali pokrm, kde by se pepř nehodil. Vyzkoušejte ho vkombinaci s ananasem,
jahodami nebo hruškami, budete velmi mile překvapení neotřelými chuťovými kombinacemi.
Skořice mletá
45gVůně jablečného závinu
se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme.
Skořice a sladké
pokrmy se spolu neodmyslitelně pojí, a tak není divu, že se toto koření objevuje v rozličných
sladkých kaších nebo jablečných dezertech. Skořice se nicméně hodí také do pikantních pokrmů, a proto ji lze
často nalézt ve směsích koření spolu s chilli. Etiopská směs BerBer či asijské koření pěti vůní jsou toho jasným
důkazem. Zázvor mletý
35gJste-li příznivcem asijských pokrmů, pak Vám určitě doma nesmí chybět toto chutí
nezaměnitelné koření. Najdeme ho v kořenících směsích kari, ale i ve sladkých dezertech. Jeho
svěží kořeněná ostřejší chuť si našla své místo i v české domácnosti, kdo by neznal zázvorové
perníčky, sušenky nebo zahřívací zázvorový čaj? Vyzkoušejte ho přidat do sladkých rýžových
nákypů s jablky, objevíte tak jeho jedinečnou chuť ve spojení s
ovocem.
BIO
KOŘENÍ - čisté koření (bez soli)
jednodruhové
á 67 Kč:
Produkty kontrolovaného
ekologického zemědělství
(stojací sáčky s
uzavíratelným zipem)
Kardamom

Kardamom mletý 35g
BIOV našich končinách známý spíše jako koření
do perníku a sladkého pečiva. Pro milovníky indické a arabské kuchyně však nepostradatelný. Pro
letní osvěžení se výborně hodí do osvěžujícího jogurtového nápoje lassí, v zimě Vás naopak příjemně
rozehřeje v indickém kari nebo voňavé kávě.
Kajenský pepř

Kajenský pepř
30gNenechte se zmást názvem pepř, ve
skutečnosti se jedná o chilli papričku střední pálivosti. Máte-li rádi ostrá jídla mexického, indického nebo čínského typu, pak by ve Vaší kuchyni
kajenský pepř rozhodně neměl chybět. Ostré mexické fazole s kukuřicí a tortillou nebo nevšední čokoládový pudinkový dezert, Vám
zajistí věhlas široko daleko.Pepř barevný celý
25gZdá se, že pepře v české kuchyni není nikdy
dost. Jeho chuť si ovšem nejlépe vychutnáte, pokud jej do pokrmů přidáte čerstvě namletý.
S barevným pepřem navíc získáte bohatost
chutí všech jeho variant. Vyzkoušejte přidat pepř spolu s rozmarýnem do salátu s cherry
rajčátky, čerstvým sýrem a olivovým
olejem, překvapí vás jednoduchá, nicméně výtečná chuť. Muškátový ořech mletý
25gPikantní, sladké, slané, to vše jsou chutě, kterým muškátový oříšek dokáže dodat jedinečnost.
Těstoviny, rizota, rajské, cibulové,sýrové nebo mléčné omáčky,
bramborové kaše, jablečné koláče, perníčky, pudinkové dezerty, kávy a mléčné koktejly, to je jen
zlomek pokrmů a nápojů, kde lze muškátový oříšek s úspěchem
použít.
Jaipur Kari >>>

BIO - Jaipur Kari - bio kořenící směs 35g á 43
Kč
Chcete-li mít večer v indickém stylu, pak by na vašem stole
rozhodně neměl pokrm s kari chybět. Výborně se hodí pro vytvoření orientálních zeleninových,
rýžových či luštěninových jídel.
Složení: koriandr*, kurkuma*, římský kmín*, kopr*, zázvor*, česnek*, pískavice řecké seno*,
fenykl*, paprika*, semínka hořčice*, Himálajská kamenná sůl v ryze panenské podobě (4,5
%)
* Produkt
kontrolovaného ekologického zemědělství
NOVINKA! - Himálajská sůl s bio řasou
Kelp >>>
Produktkontrolovanéhoekologickéhozemědělství
(stojací sáček s uzavíratelným zipem)
Bio
Kelpanka - 200g á 41 Kč
Himálajská diamantová sůl získává díky mořské bio
řase Kelp přidanou hodnotu, která Vám zajistí dostatečný příjem a vysoké
využití jódu přirozeného rostlinného původu.
Max. doporučená denní dávka (DDD) soli pro dospělého člověka je 5 g.
V 5 g soli
Kelpanka je obsaženo 85,6 % DDD jódu.
Složení: Himálajská kamenná sůl v ryze panenské
podobě, mořská řasa Kelp*
* Produkt kontrolovaného ekolického zemědělství